Myah een Zwitsers zakmes voor oogzorg

Maak kennis met onze nieuwe aanwinst: Myah

Myah is geen nieuwe opticien of optometrist, maar ons nieuwe veelzijdige oogmeetinstrument voor hoornvlies topografie, myopie-management én droge ogen onderzoek. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van de met prijzen bekroonde Myah en hoe ze ons helpt om jou van de beste oogzorg te kunnen verzekeren. 

Myah een Zwitsers zakmes voor oogzorg:

De belangrijkste oogzorg tools van Myah zetten we hieronder voor je op een rij: 

  • 3D hoornvlies topografie
  • Ons nieuwste wapen in de strijd tegen myopie (bijziendheid)
  • Uitgebreid pakket voor het beoordelen van droge ogen

Het zal je wellicht niet direct veel zeggen, maar we gaan hieronder proberen uit te leggen wat deze voordelen voor jou betekenen.

3D Hoornvlies topografie

Het woord topografie ken je vast nog wel uit de lessen aardrijkskunde. Wat was ook alweer de hoofdstad van Denemarken, het land waar onze Lindberg brillen vandaan komen? Stuur ons een mailtje met het goede antwoord en we hebben een verrassing voor je in petto. 😉

Het hoornvlies is het voorste heldere deel van het oog. Als opticiens en optometristen brengen we dit in kaart bij het aanmeten van een contactlens of bij het vermoeden van hoornvliesafwijkingen. In plaats van steden, bergen en water kijken wij dan vooral naar de dikte, vervormingen en krommingen van je hoornvlies. Tijdens een meting met de Myah wordt de vorm van je hoornvlies nauwkeurig opgemeten. Het apparaat meet op meer dan 2.000 punten de kromming van het hoornvlies en maakt een complete 3D-kaart van je hoornvlies. Hiermee kunnen we de gezondheid van je ogen nog beter meten en monitoren. En we kunnen ook lenzen veel beter aanmeten en zo zorgen we voor een perfect passende lens.

Ons nieuwste wapen in de strijd tegen myopie

Ook heeft Myah alle hulpmiddelen in huis die nodig zijn bij een myopie-management behandeling. Myo.. wat management? Horen wij je denken. Myopie-management. Een fancy woord waarmee we in de optiek zeggen hoe we proberen te voorkomen dat kinderogen verder achteruitgaan. Ja, dat kan tegenwoordig. En met Myah doen we dat nu dus nog beter.

Vooral omdat Myah heel nauwkeurig de aslengte van een oog meet. Dit is super belangrijk omdat we zo perfect eventuele groeiveranderingen weten te meten en volgen. Zo zien we nog beter hoe groot het risico’s is dat je ogen verder achteruitgaan. En bij kinderen en jongvolwassenen is dit nog heel goed te managen eh.. behandelen. Zodat we de achteruitgang beperken en oogproblemen op latere leeftijd kunnen voorkomen. Kijk voor meer informatie op onze pagina over myopie-management.

Uitgebreid pakket voor het beoordelen van droge ogen

Op jouw oog rust, ook als je niet hoeft te huilen, een traanlaagje. Dit laagje bevat traanvocht en dient ervoor om je oog te bevochtigen en het hoornvlies te beschermen tegen uitdroging en vuil. Met Myah kunnen we je ogen nog beter analyseren en zo bepalen waarom je last hebt van droge ogen. 

We analyseren nu nog beter of de hoeveelheid en de kwaliteit van je tranen in orde is. Ook geeft Myah ons inzicht in de Tear Break-up Time, waarmee we vaststellen of je tranen niet te snel verdampen. Je tranen worden gemaakt in de traanklier en daarna gemengd met vet uit de Meibomkliertjes, dat zijn kleine kliertjes op de rand van je ooglid die zorgen voor een goede traanlaag. Wist je dat? Fascinerend toch hoe dat oog van ons werkt.  

Hoe dan ook Myah analyseert of er ergens verstoppingen zitten in die Meibomkliertjes waardoor je last hebt van droge of juist tranende ogen. Myah meet ook automatisch of je voldoende knippert. Door te  knipperen verdeel je namelijk de tranen gelijkmatig over je hoornvlies. Door dit uitgebreide pakket kunnen we droge ogen nu supergoed beoordelen. Lees voor meer informatie ook onze pagina over droge ogen.

Myah in actie

En natuurlijk kan de Myah nog veel meer, maar dit zijn de belangrijkste zaken die ons helpen om jou van de beste oogzorg te kunnen verzekeren. Wil je de Myah graag een keer in actie zien? Maak dan een afspraak voor een oogmeting of ooggezondheidsonderzoek

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws