Alles over Lenzen

Alles over lenzen

We zetten de voordelen en de verschillende soorten Lenzen voor je op een rij. Wil je advies of direct starten metdragen? Maak dan een afspraak voor het aanmeten.

De voordelen van lenzen

Ze bieden je in tal van situaties meer vrijheid, comfort en vooral een natuurlijke look. 

Ze bieden je meer bewegingsvrijheid

Met lenzen in heb je altijd bewegingsvrijheid én goed zicht tijdens het sporten. Je kunt ze natuurlijk ook met je bril afwisselen, bijvoorbeeld als je kiest voor daglenzen. Dan kun je in het dagelijks leven een bril dragen, maar bij sportactiviteiten je lenzen. Vliegt je bril niet in de lucht als de bal jouw richting op komt.

Zo behoud je je natuurlijk uitstraling

Het kan zijn dat je graag een natuurlijke uitstraling wilt. Lenzen zijn dan een goede oplossing, omdat ze niet zichtbaar zijn. Zo kun je helemaal jezelf zijn en je ogen nog meer laten spreken. Ze komen ook van pas als je bril niet matched met één van je outfits.

Ze geven je een vrij zicht

Hoewel de meeste mensen wennen aan het zicht door een bril, kunnen anderen daar lastig aan wennen. Ben je iemand die zich daar behoorlijk aan ergert? Dan zijn lenzen een betere keuze voor jou. Ze bieden veel comfort en een heel vrij zicht.

Onze specialisten helpen je graag verder

Lenzen kun je natuurlijk ook ideaal combineren met een bril! De hele dag lenzen in gehad, maar ’s avonds zin om voor de televisie te zitten met je bril op? Het kan! Of lijken ze je ideaal voor vakantie of sporten, maar wil je verder een bril dragen? Ook dat kan. Laat je adviseren door onze contactlensspecialisten. Maak dus snel een afspraak op onze site of bel 0512513495.

Welke lenzen passen bij mij?

Daglenzen

Bij daglenzen heb je elke dag een nieuw fris paar. Ze zijn de meest gemakkelijke en hygiënische keuze voor jou ogen. Ze zijn ook ideaal wanneer je gevoelige ogen hebt. Ze zijn bij uitstek geschikt om af te wisselen met een bril.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn een hele populaire keuze. In tegenstelling tot een daglens doe je met een setje ongeveer 30 dagen. Je hebt dus maar 12 setjes per jaar nodig. Ze zijn zeer flexibel en passen zich goed aan aan je oog, waardoor ze comfortabel zitten. Ze zijn zeer makkelijk in te zetten en weer uit te halen. En met de juiste vloeistof hou je ze heerlijk fris en schoon.

Multifocale lenzen

Wist je dat we ook multifocale lenzen hebben? Hiermee geven je ogen zowel veraf als dichtbij helder zicht. Je hebt dan dus geen aparte leesbril meer nodig. Ze worden helemaal voorzien van een leesgedeelte en je eigen sterkte voor veraf. Ze geven je zo de vrijheid om de menukaart te lezen en prima ook in de verte te kijken.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn ideaal als je overdag geen bril of lenzen wilt dragen. ’s Nachts worden je ogen gecorrigeerd met lenzen en ’s ochtends doe je de lenzen uit en kun je de hele dag scherp zien zonder bril of lenzen. Nacht lenzen kunnen alleen wanneer je bijziend bent en je dus een negatieve sterkte hebt, tot een maximum van -4,5.

De voordelen

  • ✅ Natuurlijke look
  • ✅ 100% bewegingsvrijheid
  • ✅ Je kan gewone zonnebrillen dragen
  • ✅ Geen beslagen of natgeregende bril meer

Vind je het idee van lenzen in je oog best wel eng?

Het lijkt eng, maar dat is het absoluut niet! De meeste mensen hebben dit in een mum van tijd geleerd. In de winkel helpen onze contactlensspecialisten je hier uiteraard mee en we oefenen samen met jou tot het makkelijk lukt.

Wil je ze gaan dragen?

Onze contactlenspecialisten helpen je om de beste lens voor jou te vinden. Maak nu een afspraak voor een lensaanmeting.

Zonder zorgen altijd de juiste lenzen, -vloeistof en oogzorg met ons Lens Care Plan.

Het Lens Care Plan is een abonnement. Voor een vast bedrag per maand krijg je niet alleen je lenzen en vloeistof, maar ook elk half jaar een professionele oogcontrole. Zo heb je altijd voldoende op voorraad en krijg je de juiste zorg voor je ogen. Bekijk voordelen van het Lens Care Plan.