Tips voor het vinden van een zonnebril

Zonnebril advies bij Bangma Optiek Drachten. tips voor het vinden van een zonnebril.
Zonnebril advies bij Bangma Optiek Drachten. tips voor het vinden van een zonnebril.

In deze blog geven we je 5 tips voor het uitzoeken van je nieuwe zonnebril.

1. Bepaal waarvoor je de zonnebril wilt gebruiken

Het kiezen van een zonnebril hangt sterk af van het doel waarvoor je hem wilt gebruiken. Verschillende activiteiten vereisen verschillende types zonnebrillen:

 • Dagelijks gebruik: Zoek naar een veelzijdige stijl die past bij verschillende kledingstijlen en gelegenheden.
 • Sport: Kies voor zonnebrillen met een goede grip en polycarbonaat lenzen voor extra veiligheid.
 • Autorijden: Zonnebrillen met gepolariseerde glazen verminderen schitteringen en verbeteren het zicht op de weg.
 • Vakantie en strand: Ga voor zonnebrillen met een hoge UV-bescherming om je ogen te beschermen tegen intens zonlicht.
 • Trends en kledingstijl: Een zonnebril die past bij de laatste trends of jouw unieke kledingstijl maakt jouw look helemaal af. Bekijk hier de zonnebrillen trends voor 2024.

2. Controleer de UV-bescherming

Een zonnebril is bedoeld om je ogen te beschermen tegen de ultraviolette straling van de zon. Check of de zonnebril zowel UVA- als UVB-stralen blokkeert. Zonnebrillen met een CE-markering voldoen aan de Europese veiligheidsnormen voor UV-bescherming. Gelukkig hoef je je hier bij Bangma Optiek niet druk om te maken. Wij vertellen je graag welke bescherming jouw favoriete zonnebril biedt.

3. Kies de juiste glazen

De glazen van je zonnebril beïnvloeden niet alleen je zicht, maar ook hoe goed je ogen beschermd zijn. Overweeg de volgende aspecten bij het kiezen van de glazen:

 • Kleur: Grijs vermindert lichtintensiteit zonder de kleur van objecten te veranderen, terwijl bruin of amber het contrast verbetert.
 • Gepolariseerde glazen: Deze verminderen schitteringen van horizontale oppervlakken zoals water, wegdek en sneeuw en zijn ideaal voor autorijden en watersport. Een gepolariseerde zonnebril is perfect voor dagelijks gebruik als je scherp zicht belangrijk vindt of snel last hebt van de felle zon.
 • Fotochromatisch: Deze glazen passen hun tint aan aan de lichtomstandigheden, wat handig is bij wisselend licht.

4. Let op het materiaal van het montuur

Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. De keuze voor een zonnebril is afhankelijk van wat jij prettig vindt zitten en het gebruik.

5. Laat je adviseren

Het kiezen van de perfecte zonnebril kan lastig zijn vanwege de vele opties. Een stijladviseur kan je helpen bij het vinden van een zonnebril die echt bij je past. Bij Bangma Optiek staan ervaren opticiens en stijladviseurs klaar om je te adviseren over:

 • De beste montuurvormen voor je gezicht.
 • Welke glazen het beste zijn voor jouw specifieke behoeften.
 • De laatste trends en hoe je deze toe kan passen op jouw persoonlijke stijl.

Bij het kiezen van de juiste zonnebril is het belangrijk om een balans te vinden tussen bescherming, comfort en stijl. Bezoek Bangma Optiek voor persoonlijk advies en een uitgebreide collectie zonnebrillen die bij elke gezichtsvorm en stijl passen. Bescherm je ogen en versterk je look met het perfecte paar zonnebrillen!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws