5 tips bij het uitzoeken van je nieuwe bril

Team Bangma Optiek

In deze blog geven we je 5 tips voor uitzoeken van je nieuwe bril.

1. Bepaal waarvoor je de bril wilt gebruiken

Vraag jezelf als eerste af waarvoor je de bril wilt gebruiken. Zit je de hele dag achter de computer of draag je de bril ook vaak buiten? Of wil je de bril juist gebruiken om af te wisselen met lenzen? 

Deze vragen zijn met name van belang om ervoor te zorgen dat we je glazen adviseren die het best passen bij jouw situatie. We hebben namelijk veel verschillende soorten glazen, zoals bijvoorbeeld:

  • Gepersonaliseerde glazen voor scherper zicht en meer rust. 
  • Beeldschermglazen voor als je veel computerwerk doet en niet vermoeid wilt raken. 
  • Speciale glazen waarmee je makkelijker kan schakelen tussen lezen en ver weg kijken.

Na een oogmeting krijg je van onze opticiens of optometristen een advies over de glazen die het best passen bij jouw situatie. 

2. Kies voor een bril die past bij je gezichtsvorm

Een bril moet goed passen bij je gezichtsvorm. Tegenwoordig kan natuurlijk een hele hoop, van dikke en oversized brillen tot juist weer hele fijne monturen. Maar globaal gelden de volgende uitgangspunten: 

  • Heb je een rond gezicht? Kies dan voor een hoekig montuur.
  • Bij een hoekig gezicht, staat een rond montuur juist weer het mooiste.
  • Een ovaal gezicht is vaak symmetrisch en combineert met bijna alle montuurvormen. 
  • Heb je een driehoekig of hartvormig gezicht? Daar past een ovaalvormig montuur het beste bij.

Echter is het altijd nog aan jezelf om te bepalen wat jij mooi vindt. Denk bijvoorbeeld aan Joep van t Hek. Hij heeft een rond gezicht en accentueert dit met een ronde bril. Onze stijladviseurs adviseren je hier graag over. Bekijk alle brillen en zonnebrillen op onze site en stem de filters af op je gezichtsvorm. 

3. Stem de kleur van je bril af op de kleur van je huid, haar en ogen.

De reden waarom je een bril afstemt op de kleur van je huid, haar of ogen is om de bril zo natuurlijk mogelijk in je gezicht te laten vallen en zo de kleuren in je gezicht meer te laten spreken. Daarnaast moet deze natuurlijk ook goed passen bij je outfits. Kijk dan ook goed naar welke kleuren kleding je hoofdzakelijk in je kast hebt hangen. 

4. Zorg dat de bril goed zit en fijn aanvoelt

We zeggen altijd dat je de bril eigenlijk niet moeten voelen. Er zijn drie contactpunten tussen je gezicht en je bril, namelijk bij de neus, je linker en je rechteroor. Als je een bril gaat kopen let er dan vooral op dat deze punten goed aanvoelen. Vraag een van onze specialisten om te kijken of de bril goed bij je zit of om deze passend te maken op je gezicht.  

5. Bereid je voor en laat je adviseren

Bereid je voor door op zoek te gaan naar monturen die je aanspreken en kijk ook vooral naar de brillentrends voor 2022 die we al voor je op een rij hebben gezet. ­čśë

Het kan helpen om iemand mee te nemen die je van advies kan voorzien en die je helpt bij het afwegen van je beslissingen. Het montuur stijladvies van onze stijladviseurs kan ook uitkomst bieden. Zij laten zien welk monturen het best passen bij je gezichtsvorm en welke kleuren en materialen goed bij je persoonlijke stijl en wensen aansluiten.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Nieuws