Elke dag weer nieuwe, verse en schone lenzen

Lees waarom Manon uit Drachten voor daglenzen heeft gekozen.

Tot zo ver ik mij kan herinneren ben ik al mijn hele leven bij Bangma optiek. Van kleins af aan kwam ik daar altijd voor mijn bril. Toen ik ouder was werd dit bijna een wekelijks bezoek omdat mijn bril altijd beschadigde tijdens het sporten. Op een gegeven moment koos ik er toen voor om tijdens het sporten gebruik te maken van daglenzen. Hierdoor was ik tijdens het sporten helemaal vrij en werd ik niet meer beperkt door mijn bril. Een paar jaar later ben ik over gegaan op maandlenzen. Toch ben ik uiteindelijk weer overgegaan op daglenzen, maar dan nu voor elke dag niet meer alleen tijdens het sporten.

Ik draag nu bijna een jaar daglenzen. Ik ben overgegaan op daglenzen omdat ik het een stuk makkelijker vind dan maandlenzen. Ik draag een setje lenzen nu maar 1 dag. Dit betekend dat ik dus niet meer het gedoe heb dat ik steeds mijn lens moet schoonmaken als ik hem uit doe. Ook hoef ik hem niet meer goed op te bergen in het lenzendoosje. Ik gooit aan het einde van de dag de lenzen gewoon in de prullenbak. Dat vind ik persoonlijk erg handig en het scheelt weer een klein beetje werk. Wat ik het allerfijnste vind aan daglenzen is het gevoel van elke dag weer nieuwe, verse en schone lenzen. Dat kijkt altijd fijner dan een maandlens die je al 2 weken in hebt. Deze worden na het wat langer dragen toch minder scherp en beginnen mij aan het einde van de maand ook vaak wat te irriteren. Dat heb ik bij daglenzen niet, deze zijn namelijk helemaal nieuw en net uit de verpakking.

Toen ik nog maandlenzen droeg vond ik het gevoel van nieuwe lenzen ook al zo fijn, daar keek ik toen elke maand naar uit. En nu met daglenzen heb ik dat gevoel dus elke dag.  Ik wil eigenlijk iedereen die lenzen draagt aanraden om over te gaan op daglenzen. Het is gewoon een stuk gemakkelijker en je zicht is ook beter als je gewoon elke dag een nieuwe lens draagt. 

Manon – Drachten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *