Lenzen om mee te lezen

Voor bijna iedereen boven de veertig is het herkenbaar: de kleine lettertjes worden minder goed leesbaar. Een tijdje houdt u het leeswerk wat verder van u af of gebruikt u meer licht. U weet ongetwijfeld dat een bril uitkomst kan bieden. Een bril om mee te lezen of een bril die u op alle afstanden scherp en comfortabel zicht geeft; een multifocale bril. Wist u dat er ook zulke daglenzen bestaan?

Multifocale daglenzen 

Een bril met multifocale glazen is opgebouwd uit verschillende sterkten die in elkaar overvloeien. Het gedeelte van het glas dat u helpt om veraf te zien, plaatsen we bij het opmeten van uw bril recht voor uw pupil. Zodra u gaat lezen, beweegt u uw ogen automatisch naar beneden, waar het gedeelte zit dat u helpt om nabij te zien. Bij contactlenzen werkt dit precies hetzelfde, met het verschil dat beide correcties voor uw pupil zitten. U kijkt tegelijkertijd door zowel uw veraf- als leessterkte. 

Uw brein doet het werk!

Stelt u zich eens voor: u bent in een druk restaurant en heeft een gesprek met de persoon tegenover u. Er zweeft een ‘ruis’ van gesprekken. Toch bent u in staat om uw gesprekspartner goed te volgen. Uw brein weet uitstekend op welk deel van de ‘ruis’ het zich moet concentreren. Zo werkt dit ook bij uw ogen als u multifocale lenzen draagt. In een fractie van een seconde selecteert uw brein de beelden die nodig zijn om scherp en comfortabel te zien. 

De gewenning gaat snel

Multifocale daglenzen zijn zachte ademende lenzen, zó comfortabel dat u vergeet dat u ze draagt. U pakt dagelijks een fris nieuw paar voor gezonde ogen en een helder zicht. Geef uw slimme brein wel wat tijd om aan multifocale lenzen te wennen. Mogelijk ervaart u eerst wat optische ‘ruis’. Zo kunt u kringen om lampen gaan zien of vertonen straatnaamborden een lichte schaduw. Gemiddeld duurt het een paar dagen voordat deze kenmerken verdwijnen en er een scherp en comfortabel zicht ontstaat op alle afstanden.

Ervaar de vrijheid van multifocale daglenzen

Bij Bangma Optiek zijn we specialist op het gebied van contactlenzen en laten we u graag ervaren wat multifocale daglenzen voor u kunnen betekenen. Kom langs en probeer onze multifocale daglenzen 5 dagen vrijblijvend uit. Kijk op onze daglenzen pagina voor meer info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *